informatie    boeken

Wintersport in Lofer


Almenwelt Lofer - voor een geslaagde skivakantie


Het skigebied Loferer Alm is een familievriendelijk skigebied waarvan het dalstation gelegen is in het oude centrum van Lofer. Het skigebied is gelegen tussen 640 en 1750 meter waarbij een belangrijk deel van de voorzieningen zich op de Loferer Alm bevinden. Ondanks dat het skigebied zo'n 200 tot 300 meter lager is gelegen dan de 'buur skigebieden' Saalbach Hinterglemm en Maria Alm is het gebied toch vrij sneeuwzeker tot ver in het seizoen (Schneeloch).

Het skigebied staat sinds jaar en dag bekend als kind- en familievriendelijk. Niet alleen is het gebied overzichtelijk, ook zorgen de skischolen ervoor dat u en of uw kinderen het skiën en snowboarden snel onder de knie hebben. Voor de beginnende skiër en snowboarder, maar ook de ervaren skiër en snowboarder, biedt de Almenwelt Lofer voldoende uitdaging op en naast de piste.


Bij de Skiareatest werd de Almenwelt Lofer tot beste familie skigebied van Oostenrijk uitgeroepen.

Ook werd de Almenwelt Lofer tot beste skigebied voor families en kinderen uitgeroepen en bekroond met 5 sterren (hoogst haalbare) door skigebiete-test.de. Het grootste testportaal van skigebieden in de wereld, Skiresort.de, beoordeelde de Almenwelt Lofer tot beste Familie- en kinderskigebied.


In totaal heeft de Almenwelt Lofer 46 kilometer geprepareerde pistes. Hiervan is:
• 31 kilometer blauw (licht)
• 12 kilometer rood (middel)
• 3 kilometer zwart (zwaar)

Voor snowboarders en freestyle skiërs is er een funpark / snowpark. De start hiervan is bij het bergstation van de Family Express.

In Lofer treft u drie skischolen aan. Twee traditionele skischolen, skischool Sturm en skischool Herbst, beiden gevestigd nabij het dalstation van de Bergbaan en skischool Berg Zeit die gespecialiseerd is in freeride, skicoaching, skitouren en guiding.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder