informatie    boeken

Wintersport Almenwelt Lofer


Landhaus Sonnheim voor uw skivakantie in Lofer

Lofer ligt in het Saalachtal op 639 meter hoogte omgeven door de de Loferer en Reither Steinberge en de uitlopers van de Chiemgauer Alpen. Zowel in de zomer als in de winter weten veel gasten Lofer te vinden voor een onvergetelijke vakantie.

Voor de sportieve wintersporter zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Het skigbied Almenwelt Lofer biedt uitdaging aan de beginnende, maar ook de ervaren skiër en snowboarder. Het skigbied van Lofer staat bekend als kind- en familievriendelijk. Niets voor niets heeft het skigebied hiervoor diverse prijzen en nominaties mogen ontvangen. Wanneer u wilt langlaufen dan liggen er in het Saalachtal meer dan 80 kilometer langlaufloipen op u te wachten en op de Loferer alm treft u een Höhenloipe (1300 meter hoogte) aan met een lengte van 4 km.

Natuurlijk kunt u tijdens uw wintersport ook gewoon lekker gaan wandelen. Het Saalachtal biedt u ruim 50 kilometer aan schoongemaakte winterwandelpaden ''een mooie manier om de omgeving van Lofer in de winter op een andere manier te leren kennen''. In de direct omgeving van Landhaus Sonnheim vindt u een rodelbaan, vetrekpunt voor dit avontuur is Maria Kirchental.

Landhaus Sonnheim en Sonnheim Apartments zijn centraal gelegen in het oude centrum van Lofer. Door de unieke ligging van beide huizen aan een doodlopend straatje - dus nauwelijks verkeer - en de bergen letterlijk in de achtertuin is rust gewaarborgd. De skilift van het dalstation Almenwelt Lofer bevindt zich op 150 meter van Landhaus Sonnheim evenals het centrum van Lofer, ..... alles vindt u dus in de directe omgeving van uw appartement. Wel zo makkelijk als u op vakantie bent!


Skiën en snowboarden in Lofer op de Loferer Alm ''Oostenrijks mooiste ski en wandel Alm''

Landhaus Sonnheim en Sonnheim Appartements voor uw appartement in Lofer tijdens uw wintersport !

In de directe omgeving van Landhaus Sonnheim en Sonnheim Appartements zijn diverse restaurants te vinden waar u goed kunt eten. In het skigebied zijn er 6 restaurants en 3 'schirmbars' (Kuhbar, Hasnstall en Karussell).

Uw dag skiën kunt u afsluiten in één van de Après-ski bars onder bij het dalstation. Hier vindt u BoBo's en de Karussell bar. Ook kunt u tijdens de dalafdaling een tussenstop maken bij deHasnstall om vervolgens na de Après-ski terug te skiën naar het dal. Natuurlijk kunt u ook bij ons in de Kellerbar Après-skiën, exclusief voor gasten uit Landhaus Sonnheim en Sonnheim Appartements. De Kellerbar bevindt zich in het Landhaus.

Tijdens uw verblijf in Lofer kunt u natuurlijk ook een keer gaan skiën in een van onze 'buur skigebieden'. Leogang (skigebied Saalbach Hinterglemm), Maria Alm (skigebied Hochkönig) Fieberbrunn, Unken (Heutal) en Waidring (skigebied Steinplatte) liggen allen op max. 20 minuten autorijden van Lofer.

Niet alleen in de zomer en winter is Lofer een populaire vakantie bestemming, ook in het voorjaar en in de herfst weten veel gasten Lofer te vinden en te waarderen. Het loont dan ook beslist de moeite om in de meivakantie of herfstvakantie Lofer voor een paar dagen te bezoeken.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder